Langharige Katten

Ook voor langharige katten is het belangrijk om af en toe getrimd te worden. Voor uw kat is het pijnlijk om klitten in de vacht te hebben, deze trekken namelijk voortdurend aan hun velletje.
Bij elke beweging heeft de kat pijn en zelfs aaien kan pijnlijk zijn!

Ontstaan van klitten

Klitten ontstaan doordat losse haren vast draaien in de haren die nog vast zitten in de huid, als deze klitten niet worden verwijderd gaan ze aan elkaar kleven en zal er vilt ontstaan. Vilt is vergelijkbaar met tapijt. Het is soms moeilijk te zien dat een kat klitten heeft. Het hoeft ook helemaal niet zichtbaar te zijn, maar dan is het wel te voelen; Bij een kat zonder klitten voel je een zacht velletje, bij een vervilten vacht voel je niet het zachte velletje, maar de viltlaag die hard aan voelt.

Het zijn voornamelijk de langharige of half langharige katten die last hebben van vachtproblemen. Deze vachten hebben ook veel verzorging nodig en dat kan er door tijdgebrek wel eens bij inschieten. Dit is vervelend voor u als eigenaar, maar ook voor de kat. Deze heeft daar namelijk echt last van.

Wij kunnen dit probleem voor u oplossen door de kat te trimmen. Wij doen dit zonder narcose. U kunt ervoor kiezen om uw kat te laten scheren/plukken en vervolgens te wassen/föhnen . Het wassen en föhnen zal tegen een meerprijs als gedaan

Als u met uw kat komt, verzoeken wij u om de kat in een veilig en goed afsluitbaar kenneltje te brengen.
Wij doen alleen katten die braaf zijn en als de trimster alleen werkt moet het baasje bereid zijn een handje te helpen .
Katten die niet zonder narcose te doen zijn, zijn hier helaas niet welkom.heb ik genoeg mensen in de winkel kan u er niet bij blijven .

In Maassluis hebben wij een aparte ruimte waar we de katten behandelen, zodat ze niet met honden in aanvaring kunnen komen.

Wij rekenen een starttarief van 50.00

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met ons op tel 0655928028

*Is een kat zonder narcose niet te behandelen dan stoppen wij de behandeling de kosten zullen dan wel gerekend worden.

Daar wij altijd professioneel te werk gaan en altijd de beste zorg aan u kat geven is het scheren van u kat geheel op eigen risico

U kunt geen aanspraak maken op eventuele schade die ontstaan door scheren van uw kat.

Katten Trimmen

Berichtnavigatie